Blee... :s

Eléggé sűrű volt ez a napom. Sajnos a perzsa cicánk, Muffi eléggé megbetegedett.Ő már egy elég öreg cica ( 10 év + ) kislány, fajcica. Elég sokféle probléma előfordulhat vele. Pénteken vért hányt, aztán este jobban lett, de sajnos Szombaton megint rosszabbul lett estére. Így ma elvittük az állatkórházba. 

Egy képet feltöltök majd a leletről, és a számláról érdekességképpen holnap után. 
Nem mondom a számla elég hosszas lett, de megérte NAGYJÁBÓL tudjuk mi is a probléma, viszont elég súlyos ahhoz, hogy újra és újra vissza kelljen majd menni. :/
Egy gyulladás van valahol a cica pocakjában, amit a vérvétel mutatott ki. Holnap visszavisszük ugyan abba az állatkórházba, UH vizsgálatra. Így meg fogják tudni mondani hogy pontosan mi, miért, és hol gyulladt be. 
Ő a legkedvencebb cicám ^^ a 3 közül így eléggé aggódtam érte.

A nap további része nagyon eseménytelenül telt, mivel a ZH-k miatt rengeteg tanulnivaló van, a baj csak az hogy én viszont felettébb lusta vagyok. :$ Holnap pedig igen sűrű lesz a nap, be kellett volna magolnom 3 oldalnyi ételreceptet, amiből mondjuk itt az egyik:

*************************************************************

Bélszínszeletek Budapest módon

A kockákra vágott füstölt szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és rövid pirítás után hozzáadjuk a tisztított, megmosott, kockákra vágott gombát, sózzuk, őrölt borssal meghintjük, majd belekeverjük a hasonlóan darabolt zöldpaprikát. További hőkezelés után hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemájat, amikor lepirul, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával.

Elkeverjük, kevés alaplevet öntünk rá, és beletesszük a kockákra vágott (hámozott, magozott) paradicsomot. Az egészet átforraljuk.

A sütésre előkészített bélszínszeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés forró olajban tálalás előtt félangolosra sütjük, és fémtálra helyezzük, leöntjük a pörköltes raguval, amelynek a tetejét főtt zöldborsóval díszítjük.

Körete: Rácsos burgonya: A szeletelő segítségével rácsosra formázzuk a burgonyát, papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges vizet, majd bő, forró olajban pirosra sütjük. Tálalás előtt enyhén sózzuk.

Megjegyzés

Az eredeti készítési mód szerint egy csonttal főzött, leszűrt pörköltlevet kell az összevágott, lepirított anyagokra önteni, de a gyakorlatban inkább alkalmazott eljárás a fenti.

**************************************************************
Nem kenyerem sokat tanulni sajnos a ZH után mindig rádöbbenek milyen szar ötlet is volt ez. Mint a későn fekvés korán kelés páros...  Nyugi, mielőtt égtelen haragra gerjedsz már dolgozom a dolgon, mert ez az utolsó előtti félév, és egyben a legfontosabb is. A következő félév nekem végig gyakorlattal telik, ami vicces az viszont az, hogy még semmit sem tudok a gyakorlati hely keresés, feltételeiről. :/
Az a helyzet hogy a BGF a tökéletes tudatlanság fellegvára, eddig kb annyit tudok, hogy csak meleg konyhás étterembe mehetek, összesen 560 órár ( illetve ez a néphiedelem ) pedig már csak pár hét van ebből a félévből és igen kevés olyan hely ahol gyakornokokat keresnek (y). 

Túl fogom élni szerintem, bár látom, hogy jön már az év vége, és vele a sok-sok apróság, megpróbáltatást az embereknek. :)
Holnap este koncertre megyünk, arról a beszámolót holnap este olvashatjátok. :)

xoxo